De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 3 mei 2018

NIVEL: Patiëntendossiers goed op te vragen

Patiëntendossiers goed op te vragen
Patiëntendossiers goed op te vragen

De meeste patiënten die hun medisch dossier opvragen krijgen dit probleemloos, in korte tijd en tegen lage kosten. Dat blijkt uit Nivel onderzoek onder 700 respondenten van het Consumentenpanel Gezondheidszorg.

Lees verder

Einde langdurige griepepidemie
Einde langdurige griepepidemie

Van 11 december 2017 tot en met 15 april 2018 heerste er in Nederland een griepepidemie, die maar liefst 18 weken duurde. In week 17 bezochten 24 op de 100.000 mensen de huisarts met griepachtige klachten, in week 16 waren dat er 36 en in week 15 nog 55. Daarmee is de griepepidemie officieel ten einde, wat niet betekent dat er in Nederland geen mensen meer zijn met griep.

Lees verder

Ruim één op de drie Nederlanders heeft lage gezondheidsvaardigheden
Gezondheidsvaardigheden

Uit recente cijfers van het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg blijkt dat ruim één op de drie Nederlanders (36,4%) lage gezondheidsvaardigheden heeft. Dit heeft vaak negatieve gevolgen voor hun gezondheid. Mensen met onvoldoende of beperkte vaardigheden kunnen bijvoorbeeld minder goed omgaan met ziekte, maken vaker fouten met het innemen van geneesmiddelen en hebben meer moeite om de informatie van de zorgverlener te begrijpen.

Lees verder