De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 25 mei 2018

NHG: MenACWY-vaccinatie voor 14-jarigen en peuters

MenACWY-vaccinatie voor 14-jarigen en peuters
Vanaf 1 mei starten het RIVM en de JGZ-organisaties met het vaccineren tegen meningokokken A, C, W en Y voor peuters vanaf 14 maanden en tieners vanaf 14 jaar. Voortaan krijgen peuters rond de leeftijd van 14 maanden een MenACWY-vaccin aangeboden in plaats van een vaccin tegen alleen meningokokken C. Ook tieners die 14 jaar worden tussen 1 mei 2018 en 31 december 2018, krijgen in het najaar een MenACWY-vaccinatie aangeboden. U kunt hierover vragen krijgen van ouders en tieners.
Lees verder

Toelichting actualisatie ICPC
De recente actualisatie van de ICPC (maart 2018) voorzien we graag van enige extra toelichting, met name sommige veranderingen in subtitels. Deze actualisatie van ICPC is gedaan aan de hand van binnengekomen verzoeken van onder andere NHG-leden, expertgroepen en zorggroepen. Soms gebeurt dat ook naar aanleiding van een discussie op HAweb Ledenforum - Huisartspraktijk – ICT en HIS of de HAwebgroep ADEPD in de praktijk.
Lees verder

Vaccinaties op maat
In de huisartsenpraktijk neemt de vraag toe naar vaccinaties die buiten het Rjiksvaccinatieprogramma vallen. Het zijn extra vaccinaties, die op maat kunnen worden ingezet. Het RIVM biedt veel informatie over vaccinaties op maat, voor zowel professionals als publiek.
Lees verder