De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 30 mei 2018

Nederlands Jeugd Instituut: Reactie op recent nieuw onderzoek naar effectiviteit van antipestprogramma's

Reactie op recent nieuw onderzoek naar effectiviteit van antipestprogramma's
Afgelopen week is door een onderzoeksconsortium en de Commissie Anti-pestprogramma's informatie naar buiten gebracht over de effectiviteit van anti-pestprogramma's. In het recente onderzoek van dit consortium kon bij een aantal antipestprogramma's niet aangetoond worden dat ze leiden tot minder pesten. Het Nederlands Jeugdinstituut constateert dat de gebrachte informatie vragen oproept. Bij scholen die al een specifiek anti-pestprogramma gebruiken, bij gemeenten die deze programma's financieren en bij ontwikkelaars van de programma's. In dit bericht proberen we een aantal vragen te verduidelijken.
Lees verder

AKJ: Vraagstukken cliƫnt complexer van aard
Bijna elfduizend kinderen en ouders deden in 2017 een beroep op de vertrouwenspersonen van het AKJ; nagenoeg hetzelfde aantal als in 2016. Toch nam de werkdruk toe, door de complexere vraagstukken. Dit blijkt uit het AKJ-jaarverslag.
Lees verder

'Maatwerk nodig om thuiszitten tegen te gaan'
Tijdens deze landelijk actieweek, van 1 tot en met 8 juni, vinden diverse activiteiten plaats rondom dit onderwerp en de aanpak van de problematiek. Want ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren zitten er nog steeds veel jongeren thuis. Maar om hoeveel thuiszitters gaat het eigenlijk? En hoe krijg je hen weer naar school?
Lees verder