De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 30 mei 2018

Nederlands Jeugd Instituut: Deel antipestprogramma's effectief bevonden

Deel antipestprogramma's effectief bevonden
Vier antipestprogramma's dringen in Nederland pesten werkelijk terug. Dat blijkt uit onderzoek van een consortium van vijf universiteiten en het Trimbos-instituut in opdracht van OCW.
Lees verder

'Veel knelpunten binnen passend onderwijs'
De Tweede Kamer wil dat scholieren met psychische of lichamelijke problemen snel betere hulp krijgen. Het huidige systeem waarbij zorgleerlingen ondersteund worden binnen het reguliere onderwijs werkt niet goed. Dat meldt de NOS.
Lees verder

Reactie NJi op onderzoek naar effectiviteit van antipestprogramma's
Afgelopen week is door een onderzoeksconsortium en de Commissie Antipestprogramma's informatie naar buiten gebracht over de effectiviteit van antipestprogramma's. In het recente onderzoek van dit consortium kon bij een aantal antipestprogramma's niet aangetoond worden dat ze leiden tot minder pesten. Het Nederlands Jeugdinstituut constateert dat de gebrachte informatie vragen oproept. Bij scholen die al een specifiek antipestprogramma gebruiken, bij gemeenten die deze programma's financieren en bij ontwikkelaars van de programma's. In dit bericht proberen we een aantal vragen te verduidelijken.
Lees verder