De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 1 mei 2018

Meer thuisbehandelingen long- en borstkanker

 
Meer thuisbehandelingen long- en borstkanker
Zilveren Kruis wil met ziekenhuizen afspraken maken over het thuis behandelen van kankerpatiënten. Dat zou kosten besparen en de capaciteitsproblemen in de ziekenhuizen oplossen.
Lees verder

NZa: ongecontracteerde wijkzorg rukt verder op
De ongecontracteerde wijkverpleging neemt toe van 90 miljoen euro in 2017 tot circa 200 miljoen euro in 2018. Steeds meer aanbieders zien af van een vast contract voor wijkzorg. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in de monitor wijkverpleging.
Lees verder

Wens cliënt staat centraal in kwaliteitskader wijkverpleging
Dat wat de cliënt zelf kan en wil wordt voortaan het uitgangspunt voor wijkverpleging. Dat staat in het nieuwe kwaliteitskader wijkverpleging dat veldpartijen hebben ingeleverd bij Zorginstituut Nederland.
Lees verder

ADRZ maakt als dochter Erasmus MC weer winst
De financiële positie van het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis is het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Na de overname door het Erasmus MC steeg de winst naar 6,1 miljoen euro. Door een lening van het Erasmus MC is ook de solvabiliteitspositie van het ADRZ verder verstevigd.
Lees verder

Inzage patiënten in medische dossiers verloopt buitengewoon goed
De meeste patiënten die hun medisch dossier opvragen, krijgen dit snel en eenvoudig voor elkaar. De kosten zijn bovendien gering en de patiënten zijn tevreden. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel.
Lees verder

Alle ziekenhuizen moeten uiterlijk 2019 gegevens kunnen uitwisselen
Uiterlijk 2019 moet er een landelijk netwerk gereed zijn waarin alle ziekenhuizen en klinieken onderling medische gegevens kunnen uitwisselen.
Lees verder

Jan Vesseur: 'Ik mis openheid in de zorg'
Jan Vesseur, oud-hoofdinspecteur patiëntveiligheid, verwacht meer openheid over hoe ziekenhuizen en dokters presteren met kankerbehandelingen. Dat zegt hij in een interview met Zorgvisie.
Lees verder

Europa zet stevig in op uitwisselen medische data
De Europese Commissie heeft een reeks maatregelen bekendgemaakt die de beschikbaarheid van medische gegevens in de EU moeten vergroten. Het gaat daarbij zowel om het uitwisselen van medische dossiers als het delen van data voor wetenschappelijk onderzoek.
Lees verder