De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 22 mei 2018

IGZ: Jaarbeeld 2017: Toezicht in beweging

Jaarbeeld 2017: Toezicht in beweging
Blijven leren en verbeteren is belangrijk bij zorg die continu aan het veranderen is. In het Jaarbeeld 2017 doet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) verslag van haar toezicht en de resultaten daarvan. Dat toezicht ontwikkelde zich in 2017 mee met de veranderingen in de zorg en met wat de samenleving vraagt. Er zijn nieuwe vormen van toezicht ontwikkeld, ook samen met andere inspecties.
Lees verder

Inspectie: verbeter beleid rond dwangbehandeling en separatie
Besluitvorming tot dwangbehandeling en de preventie, uitvoering en registratie van separaties verdienen blijvende aandacht in de geestelijke gezondheidszorg, met name binnen de verslavingszorg.
Lees verder

Aflevering alternatieven voor Refusal en Antabus tijdelijk toegestaan
Vanwege tekorten van Refusal en Antabus mogen apotheekhoudenden, fabrikanten en groothandelaren tijdelijk alternatieven afleveren. De vergelijkbare geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof moeten afkomstig zijn uit een van de MRA-landen, te weten Australiƫ, Canada, Israƫl, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting besloten.
Lees verder