De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 16 mei 2018

IGJ: e-health in zorginstellingen ‘heeft extra aandacht nodig’

 
IGJ: e-health in zorginstellingen 'heeft extra aandacht nodig'
Aan zorg-ict en e-health in Nederlandse zorginstellingen valt nog veel te verbeteren. De bestuurlijke aandacht is er wel, maar in de praktijk blijven de invoering van nieuwe functies, de koppeling van gegevens en de informatiebeveiliging achter. Dit blijkt uit een verslag van een tiental inspectiebezoeken van de IGJ.
Lees verder

Durfkapitaal van 'betrokken investeerders' voor start-up MindAffect
MindAffect, de ontwikkelaar van een 'brain computer interface' waarmee waarmee ALS-patiënten weer kunnen communiceren, heeft een miljoen euro durfkapitaal opgehaald bij 'betrokken investeerders', aldus oprichter Peter Desain.
Lees verder

's Heeren Loo gaat samenwerken met zorgboerderijen
De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken met als doel cliënten die op een zorgboerderij wonen de specialistische behandeling te bieden die ze nodig hebben.
Lees verder

Succesvolle substitutie: omzet Beatrix Ziekenhuis daalt 8,3 procent
Een proef van VGZ, Rivas Zorggroep en de regionale Vereniging Huisarts en Zorg Gorinchem wordt wegens succes opgeschaald. Het aantal deelnemende huisartspraktijken stijgt van zeven naar elf en de omzet van het Beatrix Ziekenhuis daalt: van 4,3 procent dit jaar naar 8,3 procent volgend jaar.
Lees verder

Minister negeert advies Rekenkamer over Zorginstituut
Het Zorginstituut Nederland moet nieuwe kwaliteitskaders inhoudelijk toetsen op de balans tussen doelmatigheid en kwaliteit, adviseert de Algemene Rekenkamer in haar verantwoordingsonderzoek over 2017. Minister Hugo de Jonge van VWS vindt een procedurele toets echter voldoende.
Lees verder

Rijnstate en Philips ontwikkelen virtueel ziekenhuis
Rijnstate en Philips gaan een 10-jarige samenwerking aan om meer zorg binnen de ziekenhuismuren naar de thuissituatie van patiënten te verplaatsen.
Lees verder

Sluisbeleid dure geneesmiddelen vanaf juli standaard
De minister van VWS krijgt vanaf juli standaard de mogelijkheid om met fabrikanten te onderhandelen over de prijs van dure geneesmiddelen.
Lees verder

Sluitende ketenzorg voor het zieke kind
Steeds sneller naar huis na een ziekenopname. Een kind ontwikkelt zich nu eenmaal het beste thuis. Met het Medische Kindzorgsysteem wordt de zorg thuis, in het onderwijs en op andere plekken waar het kind vertoeft in het ziekenhuis al goed geregeld.
Lees verder