De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 22 mei 2018

‘Er is directe gezondheidswinst te behalen’

 
'Er is directe gezondheidswinst te behalen'
"Als het over e-Health gaat, heeft men het vaak vooral over technologie en wat die allemaal mogelijk maakt. The sky lijkt daarbij the limit", vertelt Marco Boonstra, in het dagelijks leven PhD-onderzoeker bij het Dialyse Centrum Groningen en het UMCG. "Maar wat we nogal eens vergeten, is dat in elke patiëntenpopulatie zo'n 25 tot 45% […]
Lees verder

Promovendus pleit voor betere meetinstrumenten epilepsie
Uit onderzoek blijkt dat bestaande meetinstrumenten die nu volgens de richtlijnen gebruikt worden niet het juiste beeld geven van patiënten met epilepsie. Dit promotieonderzoek heeft de CaRe Award gewonnen.
Lees verder

Nivel: Meer e-mailconsulten huisartsen
Het aantal e-mailconsulten van huisartsen is de afgelopen jaren licht gestegen. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.
Lees verder

Apothekers versturen maandelijks 45.000 berichten via Siilo
Apothekers die de messenger-app Siilo gebruiken, versturen maandelijks zo'n 45.000 berichten, meldt de KNMP. Dit hangt onder meer samen met de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei.
Lees verder

'Minimumnormen chirurgie slokdarm- en maagkanker omhoog'
Bij hoog complexe zorg als de behandeling van slokdarm- en maagtumoren moeten de volumenormen omhoog. Om dat mogelijk te maken moet regionale samenwerking versterkt worden. Dat zegt de kersverse hoogleraar gastro-intestinale chirurgie Mark van Berge Henegouwen.
Lees verder

Architect ontvouwt nieuwbouwplannen Alkmaar
De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de nieuwbouwplannen gepresenteerd. Het ziekenhuis wordt kleiner en zeer functioneel ingedeeld.
Lees verder

'Kwaliteitseisen nekken regionale ziekenhuizen'
De continue aanscherping van kwaliteitseisen is een financiële molensteen voor regionale ziekenhuizen. De eisen zijn voor hen onnodig streng. 'We hebben behoefte aan eisen op maat en een klein beetje regelruimte in de ziekenhuizen', zegt ziekenhuisbestuurder Suzanne Kruizinga namens de SAZ.
Lees verder

Thuisarts.nl ook beschikbaar via app BeterDichtbij
De gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl is ook beschikbaar gekomen via de digitale dienst BeterDichtbij. Naar verwachting zal het aantal bezoeken aan deze veel geraadpleegde dienst hierdoor nog verder toenemen.
Lees verder