De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 april 2018

Waarom krijgen meisjes steeds vroeger hun regels en wat zijn de gevolgen?

Waarom krijgen meisjes steeds vroeger hun regels en wat zijn de gevolgen?
Meisjes krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste maandstonden (menarche). In 1830 kreeg een meisje in West-Europa haar eerste menstruatie rond haar zeventiende jaar. Tegen het einde van de negentiende eeuw, was de gemiddelde leeftijd al gedaald tot 15 jaar, nu zou dat rond 12-13 jaar liggen.
Lees verder

Proctoscopie
Bij een proctoscopie onderzoekt de arts de anus en het slijmvlies van de endeldarm. Hij doet dit door een korte metalen buis - de proctoscoop - in het lichaam van de patiƫnt te brengen.
Lees verder

Kinderen met astma hebben veranderingen in dna
Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma.
Lees verder

Waarom hebben veel zwangere vrouwen last van plasproblemen?
In het begin van de zwangerschap zal u misschien vaker moeten plassen. Dat komt omdat uw lichaam meer vocht te verwerken heeft. Iets later in de zwangerschap kunt u last krijgen van ongewild urineverlies of urine-incontinentie.
Lees verder

Te dik en toch kerngezond zijn, het kan niet
Er bestaan ook dikke mensen die fit zijn", het klinkt als een mooi excuus om nog een stuk pizza te nemen. Maar een nieuwe studie bij 300.000 Europeanen toont aan dat deze 'obesitasparadox' niet klopt: er is altijd een verband tussen een hogere BMI en het risico op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk.
Lees verder