De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 14 april 2018

Treant: Meimaand staat bij Treant in het teken van huidkanker

Meimaand staat bij Treant in het teken van huidkanker
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat een op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven. Reden genoeg voor Treant om de gehele maand mei voorlichting te geven over en bewustwording te creƫren voor huidkanker.
Lees verder

Column 'Troost' in Gezondheid & Co
Deze week is in de gezondheidsbijlage Gezondheid & Co van NDC Mediagroep de column van Ron de Wit te lezen: 'Troost'. Als medisch maatschappelijk werker werkt Ron in ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep. Ook is hij auteur van het boek: 'Stress in Perspectief. Stressreductie, als basis voor iedere hulpverlening'.
Lees verder

Ziekenhuis Treant scoort met ziekteverzuim
De ziekenhuislocaties van Treant hebben een van de laagste ziekteverzuimcijfers van Nederland. Hetzelfde geldt voor de ondersteunende diensten van de zorggroep. Dat blijkt uit de Vernet Health Ranking 2017, een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen worden vergeleken. Treant scoort een negen en behaalde daarbij de tweede plaats (zelfde plaats als vorig jaar). Vandaag vond in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen de feestelijke prijsuitreiking plaats.
Lees verder