De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 april 2018

Taskforces verkleinen wachttijden ggz in de regio

 
Taskforces verkleinen wachttijden ggz in de regio
Regionale taskforces boeken resultaat in het terugdringen van de te lange wachttijden in de ggz. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een project in acht regio's. KPMG bracht vandaag de resultaten naar buiten.
Lees verder

Schakelteam: 'Gemeenten moeten versnellen'
Vrijwel alle gemeenten hebben hard gewerkt aan een aanpak ter ondersteuning van mensen met verward gedrag. Maar 'op veel gebieden is er nog veel werk te verzetten', reageert staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS.
Lees verder

Ziekenhuizen eisen volledige compensatie loonstijging
Ziekenhuizen willen volledige compensatie krijgen voor de stijging van de lonen en prijzen. Dat is hun inzet bij het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg.
Lees verder

Afspraken over goedkopere geneesmiddelen in de maak
Zeventig Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars hopen nog dit jaar afspraken te kunnen maken met farmaceuten over goedkopere geneesmiddelen. Een eerste overeenkomst, voor de leukemiegeneesmiddelen nilotinib, dasatinib en bosutinib, is al gesloten.
Lees verder

Benefietgala Papagenohuis brengt 750.000 euro op
Tijdens een benefietgala in het Concertgebouw is in totaal 750.000 euro bij elkaar gebracht. Dit bedrag komt ten goede aan het Papagenohuis in Laren waar mensen met autisme begeleiding en muziektherapie krijgen.
Lees verder

Nieuwe informatiestandaard voor langdurige zorg
In de langdurige zorg komen meer mogelijkheden voor flexibele zorgtoewijzing, met al claim dat dit niet leidt tot meer administratieve lasten. Dit is het gevolg van de vernieuwde informatie-uitwisseling voor de Wet langdurige zorg (iWlz).
Lees verder

Pilot SPA wint Beste Triage Idee 2018
In de pilot van de crisisdiensten in Noord-Holland-Noord en Flevoland werd een nieuwe manier van triage getest.
Lees verder

Brabantse ziekenhuizen gaan digitaal beelden uitwisselen
De vier ziekenhuizen in zuidoost-Brabant, St. Anna Zorggroep, Catharina Ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum, gaan digitaal beelden uitwissen, zoals MRI-scans en röntgenfoto's. In een later stadium volgen ook labuitslagen.
Lees verder