De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 april 2018

PW: ‘Professionalisering vaste groep apotheker-opleiders prioriteit’

'Professionalisering vaste groep apotheker-opleiders prioriteit'
Als het ministerie van VWS de financiering toekent waar de KNMP om heeft gevraagd, verandert veel in de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Opleidingsdirecteur Annemieke Floor-Schreudering over werving en selectie van kandidaten en de voordelen van een vaste groep opleidingsapotheken: "Apothekers zijn straks niet meer in dienst van de opleider, dat is een belangrijke stap."
Lees verder

Masterstudenten opgeleid tot proactieve zorgverlener
Nadruk op duaal leren, oefenen met lastige artsen in een apotheekgame en meer aandacht voor klinisch redeneren; een greep uit de herzieningen die het Raamplan Farmacie 2016 teweegbracht in de masteropleidingen farmacie. Drie masterstudenten aan het woord: "Je leert iets en kunt er in de praktijk direct mee oefenen."
Lees verder

'Je moet competenties apothekers continu toetsen en actualiseren'
De officiële naam luidt: Centraal College Specialismen Farmacie. Het houdt zich bezig met de regels en competenties waaraan je moet voldoen om de specialismen openbaar apotheker en ziekenhuisapotheker te verkrijgen en te behouden. "Zodat apothekers hun positie in de zorgketen kunnen waarmaken en versterken", aldus voorzitter Laurens Schulpen.
Lees verder

Studenten zélf leren denken
Coachen van patiënten is tweerichtingsverkeer, en dus is het prioriteit studenten farmacie te leren communiceren, vindt docent Debby Toornvliet-Steinmeijer.
Lees verder