De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 april 2018

PW: Minister Bruins tevreden over resultaten Farmabuddy

Minister Bruins tevreden over resultaten Farmabuddy
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg is erg tevreden over de resultaten van het Farmabuddy-project. Dit staat in een Kamerbrief van dinsdag 3 april over een viertal projecten in de farmacie. "Het werken als farmabuddy is een mooi voorbeeld van hoe het apotheekteam zijn zorgverlenende functie kan uitbreiden en inzetten voor het verbeteren van de zorg in de eerste lijn."
Lees verder

Collega's coachen naar tailor-made advies
De openbaar apothekers die deelnemen aan de opleiding tot intervisiecoach leren een stapje terug te doen: "Apothekers zijn nogal oplossingsgericht. Maar het advies moet vanuit de deelnemer zelf komen."
Lees verder

DLB: Goede zorg begint met een goed gesprek
De komende districtsledenbijeenkomsten (DLB's) vinden plaats van 29 mei tot en met 14 juni 2018 en hebben als thema 'Goede zorg begint met een goed gesprek'. De Haagse actualiteit en beleidsontwikkelingen staan op het programma en de AV wordt voorbereid. De workshop 'Kennismaking met consultvoering' biedt apothekers een nieuwe manier van contact leggen met de patiƫnt.
Lees verder

Verspilling
Verspilling is een hardnekkig probleem in de zorg. Tientallen miljoenen euro's worden jaarlijks verkwist in zowel de eerste als tweede lijn. Terminale patiƫnten krijgen ondanks het feit dat ze nog maar kort te leven hebben veel te veel medicatie mee naar huis die na hun dood wordt weggegooid. Medicatie die mensen bij opname in het ziekenhuis van huis meebrengen, wordt weggegooid.
Lees verder