De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 april 2018

PW: Meer apothekers nodig door stijging zorgvraag

Meer apothekers nodig door stijging zorgvraag
Om in de komende jaren te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar farmaceutische zorg moet het aantal farmaciestudenten omhoog, anders dreigt een tekort aan apothekers. Dat concludeert de KNMP op basis van onderzoek door het Capaciteitsorgaan.
Lees verder

Interactief onderwijs helpt farmaciestudent
Interacties van studenten farmacie onderling en met hun opleiders is goed voor de studieresultaten. Bovendien hebben de studenten een positieve indruk van interactieve onderwijsvormen, blijkt uit enkele Amerikaanse onderzoeken.
Lees verder

Toets maakt goed duidelijk waar scholingsbehoefte ligt
Assistenten die beginnen in een poliklinische apotheek weten nog onvoldoende van oncolytica, antistolling, TNF-alfaremmers en fertiliteitsbehandelingen. Dat constateert poliklinisch apotheker Lianne Lammers-Nijssen nadat ze het team toetste op deze specifieke onderwerpen. Ze start met 'verdiepingshalfuurtjes'.
Lees verder

Tweede druk boekje Wijs met medicijnen
Het boekje Wijs met medicijnen, over veilig medicijngebruik door ouderen, is toe aan een tweede druk. De eerste vijfduizend exemplaren waren snel op door de succesvolle bijeenkomsten voor senioren in samenwerking met KBO-PCOB. Apothekers die daar spreken, mogen de boekjes gratis uitdelen.
Lees verder