De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 5 april 2018

Philips leidt prestigieus Europees big dataproject in de zorg

 
Philips leidt prestigieus Europees big dataproject in de zorg
Philips leidt een prestigieus Europees onderzoek naar innovatie in de gezondheidszorg door middel van big data-analyses.
Lees verder

Video: genomineerde Mark van Houdenhoven leidt u rond
In aanloop naar de verkiezing Zorgmanager van het Jaar stellen de genomineerden zich voor. Maak kennis met Mark van Houdenhoven, bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek.
Lees verder

IGJ: verbeterslag particuliere klinieken blijft uit
Te veel klinieken blijven 'structureel achter' op het gebied van kwaliteit van operatieve zorg, rechten van de patiënt en de omgang met kwetsbare groepen. Dat concludeert de IGJ in het dinsdag verschenen rapport 'Het Resultaat Telt Particuliere Klinieken 2016'. IGJ 'Natuurlijk zijn er particuliere klinieken die wel voldoende de normen en richtlijnen naleven', oordeelt de inspectie. […]
Lees verder

Leistikow: 'IGJ versnelt kwaliteitsverbetering'
De halvering van de door-to-needle-tijd bij CVA ging in Nederland twee keer zo snel als in Zweden. Dat is mede te danken aan de aanjagende rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), zegt inspecteur Ian Leistikow.
Lees verder

Gehandicaptenzorg verenigt zich in Stichting POS
Radar, Estinea en Arduin slaan de handen ineen met de oprichting van Stichting POS Nederland. Zij willen hiermee de Kwaliteit van Bestaan in de gehandicaptenzorg verbeteren.
Lees verder

Zorgverzekeraars: 'Slechts twee hoofdlijnenakkoorden nodig'
Vijf sectorale hoofdlijnenakkoorden willen de ministers en staatssecretaris van VWS gaan afsluiten. Wat de zorgverzekeraars betreft, zijn er helemaal niet zoveel hoofdlijnenakkoorden nodig. Twee is genoeg.
Lees verder

Breinwijs: houd je prefrontale cortex gezond
Als er een ding duidelijk is geworden tijdens de masterclass Breinwijs dan is het dit: onze prefrontale cortex, daar moeten we goed voor zorgen.
Lees verder

OM verdenkt thuiszorgbureau van miljoenenfraude pgb-geld
Het Openbaar Ministerie meldt dat het twee broers betreft die voornamelijk zorg uit PGB leveren aan cliënten van Turkse komaf. PGB Volgens het parket hebben de broers stelselmatig gefraudeerd met PGB. Bijna 80 procent van de ontvangen gelden is vermoedelijk niet aan zorg is besteed. Dit zou zijn gebeurd door dagbesteding of individuele begeleiding te […]
Lees verder