De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 17 april 2018

Patiënten in Radboudumc worden 24/7 gemonitord

 
Patiënten in Radboudumc worden 24/7 gemonitord
Het in real time monitoren van patiënten op verpleegafdelingen, met als doel een verandering van hun situatie direct te registreren. Dat is de insteek van een pilot van internist Bas Bredie in het Radboudumc.
Lees verder

WFZ: Dalende lijn in financieel resultaat zorginstellingen
De financiële druk op zorgorganisaties loopt op, meldt het Waarborgfonds voor de Zorgsector in het jaarverslag over 2017.
Lees verder

Gemeenten bieden geen cliëntondersteuning aan
Gemeenten zouden cliëntondersteuning in de curatieve zorg aan moeten bieden, maar gemeenten zien dat als een taak van de zorginstellingen zelf.
Lees verder

Praat mee over Integrated Care op wereldtop in Utrecht
De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert samen met RIVM en kenniscentrum voor de langdurende zorg Vilans de 18e internationale conferentie over geïntegreerde zorg en ondersteuning, onder der noemer 'Value for People and Populations: Investing in Integrated Care'. Praat mee over de toekomst van geïntegreerde zorg en meldt u aan. Aanmelden Bekijk het programma […]
Lees verder

Meer hulp voor kwetsbare jongeren
Om de transitie van de jeugdzorg een duw in de goede richting te geven, heeft minister De Jonge nieuw beleid opgesteld. Ook stelt hij extra middelen ter beschikking en wordt wetgeving aangepast.
Lees verder

Online ambassadeur helpt bij personeelswerving
Ziekenhuizen zetten medewerkers als social media ambassadeurs in om personeel te werven.
Lees verder

'Resultaten zorgakkoorden zijn teleurstellend'
Zorgaanbieders vinden de opbrengsten van de zorgakkoorden voor 2018 teleurstellend. Zorgverzekeraars willen in nieuwe hoofdlijnenakkoorden niet worden gehinderd door gedetailleerde landelijke afspraken. Dat bleek in een hoorzitting in de Tweede Kamer.
Lees verder

Prostaatkankercentrum Reinier de Graaf 'kopie Martini-Klinik'
De Reinier Haga Groep heeft een gespecialiseerd centrum ingericht voor prostaatkankerbehandelingen. De operatietechniek is geïmporteerd uit de Hamburgse Martini-Klinik. De Reinier Haga Groep voegde er sneldiagnostiek en andere therapeutische opties aan toe.
Lees verder