De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 16 april 2018

Overbrugging tijdelijk tekort Levothyroxinenatrium Teva (25 en 50 microgram)

Overbrugging tijdelijk tekort Levothyroxinenatrium Teva (25 en 50 microgram)
Vanaf 17 april 2018 wordt er een tijdelijk tekort verwacht van het schildkliermedicijn met levothyroxine (Levothyroxinenatrium Teva). Dit heeft het bedrijf via het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten laten weten. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert apothekers om patiënten tijdelijk minder tabletten mee te geven dan gebruikelijk. Op deze manier kunnen de...
Lees verder

Is een reisje naar Egypte de oplossing voor hoge medicijnkosten?
Patiënten met hepatitis C kunnen zich voor 6000 euro laten behandelen in Egypte met generieke versies van Sovaldi (sofosbufir) en Daklinza (daclatasvir). Zorgverzekeraar VGZ wil onderzoeken of dat reisje ook voor Nederlandse patiënten de goedkoopste optie is. (NTvG)
Lees verder

Sensire: Communicatie sleutel tot medicatieveiligheid
In 2017 zijn Monique Oord en Evelien Vaags gevraagd om met Sensire mee te denken hoe de medicatieveiligheid in de keten verder verbeterd kan worden, in overeenstemming met de Veilige principes in de medicatieketen (Actiz)
Lees verder

Therapietrouw bij astma en COPD kan beter
Lang niet iedereen met astma en COPD neemt zijn medicijnen zoals voorgeschreven. Bijna één op de vier mensen met COPD en meer dan één op de drie mensen met astma wijkt af van het medicatievoorschrift van de arts
Lees verder

'Medicijnen zijn pas zinvol, als we ze kunnen betalen'
De patenten van belangrijke kankermedicijnen verlopen binnenkort. Dat maakt flinke besparingen in de kosten mogelijk. Op het derde Nationaal Biosimilar Symposium werden de mogelijkheden besproken.
Lees verder

Zembla TV: a.s. woensdag De bittere pil
De Duitse kankerpatiënt Petra slikt het geneesmiddel Sutent. Met succes. Het medicijn houdt de tumorgroei in haar nieren al jaren tegen. Als Petra met een nieuwe verpakking Sutent begint, blijkt het middel ineens niet meer te werken.
Lees verder

Dure medicijnen? Die maak je soms heel simpel zelf
Ziekenhuis AMC trekt de strijd aan met fabrikanten van dure geneesmiddelen. Het hospitaal gaat zelf een nu nog peperduur middel voor een beduidend lagere prijs maken. En dat blijkt technisch niet eens zo moeilijk om te doen.(FD)
Lees verder