De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 12 april 2018

Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd

Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd
Vicepremier Hugo de Jonge en minister van sport Bruno Bruins spraken vandaag de Olympische en Paralympische sporters en hun begeleiders toe. De Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea waren een groot succes voor de Nederlandse ploeg onder leiding van chefs de mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer. Nederland behaalde maar liefst 11 gouden medailles, 9 zilveren medailles en 7 bronzen medailles.
Lees verder

Minister Bruins: minder regels in de zorg, het kan en het moet
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft ruim 60 'schrap- en verbeterpunten' in ontvangst genomen van zorgverleners. Het resultaat van de afgelopen maanden waarin zeven verschillende beroepsgroepen – apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen – hebben gekeken welke regels in de zorg geschrapt kunnen worden. Doel is meer tijd voor de patiĆ«nt en meer plezier in het werk.
Lees verder

Staatssecretaris Blokhuis: Zorgvuldige overgangstermijn voor sluiten rookruimtes horeca
Op 13 februari heeft het Gerechtshof Den Haag geoordeeld dat de uitzondering op het rookverbod voor rookruimtes in horeca-gelegenheden in strijd is met artikel 8 van het WHO-Kaderverdrag tabaksontmoediging. Op grond van dit arrest zouden rookruimtes in de horeca per direct moeten worden gesloten. Hoewel staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) de intentie heeft om rookruimtes af te schaffen, gaat hij hiertegen in cassatie. Dat maakt dat rookruimtes niet per direct gesloten hoeven te worden.
Lees verder

Brede kabinetsdelegatie op handelsmissie naar India
Minister-president Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins reizen tussen 23 en 25 mei naar India voor een werkbezoek en handelsmissie. De minister-president heeft een ontmoeting met minister-president Modi van India en bespreekt met hem de strategische relatie tussen Nederland en India en verdieping van de samenwerking op politiek en economisch terrein.
Lees verder

Presentatie programma 'Thuis in het verpleeghuis'
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) presenteert vandaag het  programma 'Thuis in het verpleeghuis'. Het programma 'Thuis in het verpleeghuis' geeft aan hoe de verpleeghuiszorg de komende jaren merkbaar en meetbaar verbeterd moet worden.
Lees verder

Blokhuis: wachttijd voor GGZ moet omlaag
Het lijkt niet te lukken om de wachttijden in de GGZ terug te brengen binnen de daarvoor geldende normen[1] voor 1 juli 2018. Dat blijkt uit de rapportage die de NZA in opdracht van staatssecretaris Blokhuis heeft gemaakt. Volgens de staatssecretaris blijken de afspraken die de partijen in juli vorig jaar hebben gemaakt te ambitieus. "Ik ben daarover zeer teleurgesteld. Vooral voor de mensen die soms vele maanden moeten wachten op hulp en zorg. Ik ga alle betrokken partijen stevig aanspreken op hun verantwoordelijkheid. De oplossing is niet simpel, maar ik zie echt wel dat er meer kan. Ik ga hierover op zeer korte termijn in gesprek met aanbieders , verzekeraars en de toezichthouders," aldus de staatssecretaris.
Lees verder

Staatssecretaris Blokhuis: jongeren zelf aan het roer bij maatschappelijke diensttijd
Organisaties met een goed idee voor de invulling van de maatschappelijke diensttijd kunnen vanaf vandaag financiĆ«le ondersteuning aanvragen. Hiermee worden  bestaande initiatieven versterkt en gaat in proeftuinen gewerkt worden aan de maatschappelijke diensttijd. De initiatieven moeten aansluiten bij de wensen van jongeren. Jongeren zullen vanaf deze zomer actief zijn in de oefenprojecten en vervolgens ook helpen beoordelen wat in de praktijk wel en niet werkt. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) schrijft dit vandaag aan de Tweede Kamer. Voor de maatschappelijke diensttijd heeft hij dit jaar 25 miljoen euro beschikbaar.
Lees verder