De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 12 april 2018

Kunnen we malaria uitroeien?

Kunnen we malaria uitroeien?
Wereldwijd zijn de voorbije eeuw miljoenen mensen gestorven aan malaria, een ziekte die verspreid wordt door kleine muggen. Kan de ziekte nog uitgeroeid worden? En hoe komt het dat er bij ons geen gevallen van malaria meer zijn?
Lees verder

Hoe goed hoor jij eigenlijk? Test het meteen.
Je gehoor gaat er vaak op achteruit voor je daar erg in hebt. De tv gaat ietsje harder, je familie moet vaker iets herhalen… Weet jij hoe het met jouw gehoor is gesteld? Test het makkelijk zelf dankzij de online hoortest. Achteraf krijg je een gedetailleerd verslag, gratis en helemaal vrijblijvend.
Lees verder

Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling
Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen.
Lees verder

Nieuwe app berekent juiste dosis enzymen voor mucopatiënten
In UZ Leuven loopt momenteel een internationale studie waarin een nieuwe app getest wordt bij kinderen met mucoviscidose. Met de app kunnen mucopatiënten de ideale dosis berekenen van de enzymen die ze moeten innemen om voedsel goed te kunnen verteren.
Lees verder

Zwarte rijstnoedelsalade en miso-tahindressing
Je kan deze salade van Nathalie Meskens met koude noedels eten, maar lauw is het ook lekker. Een heerlijke miso-tahindressing maakt de salade af.
Lees verder