De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 12 april 2018

ChipSoft marktleider van ziekenhuis-epd’s

ChipSoft marktleider van ziekenhuis-epd's
ChipSoft is inmiddels de grootste leverancier van nieuwe ziekenhuis-epdenrsquo;s in Nederland. Epic komt er direct achteraan. Van de laatste tien implementaties waren er negen van één van deze twee bedrijven. enlsquo;De markt is zo goed als definitief opgedeeldenrsquo;
Lees verder

AMC vindt aanpak om risico op nieuwe depressie te verkleinen: combineer pillen met praten
Het is een stuk effectieve om antidepressiva te combineren met een kortdurende preventieve cognitieve therapie. Mensen die beide dingen doen lopen 41 procent minder kans op een nieuwe depressie dan mensen die alleen pillen slikken. (Volkskrant)
Lees verder

Column Carlo: Knuppeltje
Dagelijks staan apotheekmedewerkers met klotsende oksels aan de balie om de LPG schade te beperken. Per 1 januari 2019 verdwijnt daarom de aanspraak op merkgeneesmiddelen uit de basisverzekering. Dat is het nieuwste plan nu de herijking van het GVS toch niet doorgaat. (Apotheekkennisbank)
Lees verder

Brandpunt TV: Hoe we medicijnverspilling kunnen tegengaan
Elk jaar wordt er voor 100 miljoen euro (!) aan ongebruikte medicijnen vernietigd, omdat de Nederlandse wet dat voorschrijft. Huisartsen en apothekers als Dennis en Anja gaan tegen het systeem in tegen deze enorme verspilling.
Lees verder

Zembla TV: De prijs van het goedkope medicijn
Ook onze medicijnen worden tegenwoordig voor het grootste deel in India en China geproduceerd: de grondstoffen zijn goedkoper en de arbeidslonen laag. Zo produceert farmareus Aurobindo in India voordelige antibiotica, psychofarmaca en pijnstillers voor de Nederlandse patiënt. Een documentaire
Lees verder

Top drie geneesmiddelen met hoogste uitgaven ongewijzigd
Ondanks een daling van het aantal verstrekkingen met 13% is het astma/COPD-middel tiotropium het pakketgeneesmiddel met de hoogste uitgaven (geneesmiddelkosten plus farmaceutische zorgkosten). De top drie is ongewijzigd. (SFK)
Lees verder

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars sluiten deal voor goedkopere geneesmiddelen
Zoenrsquo;n zeventig Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars hopen dit jaar nog drie deals met farmaceuten te kunnen sluiten om goedkoper geneesmiddelen te kunnen inkopen. Een eerste overeenkomst was al tot stand gekomen, namelijk voor de geneesmiddelen nilotinib, dasatinib en bosutinib.(Medisch Contact)
Lees verder