De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 9 maart 2018

VBHC implementatie in Nederland; de VBHC Prize 2018

 
VBHC implementatie in Nederland; de VBHC Prize 2018
Voor het 5e jaar op rij wordt de VBHC Prize georganiseerd. Deze prijs erkent inspirerende initiatieven die van grote waarde zijn in de implementatie van VBHC. Dit jaar ben ik wederom onder de indruk van de kwaliteit van de initiatieven en de ontwikkelingen die plaatsvinden. De twaalf genomineerden hebben allen hun eigen invalshoek waar we veel van kunnen leren.
Lees verder

Start-up Bambi Medical haalt 4 miljoen op
De Nederlandse start-up Bambi Medical heeft 4 miljoen euro opgehaald bij private investeerders voor een ict-systeem voor premature baby's. Het bedrijf werkt nauw samen met het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.
Lees verder

Santeon boekt successen met vbhc bij borstkankerzorg
'Santeon gebruikt de gemeten uitkomsten als spiegel om concrete verbeteringen aan te brengen', vertelt Pieter de Bey, directeur van Santeon. Daardoor kunnen patiƫnten nu sneller naar huis en zijn er minder heropnames.
Lees verder

VGZ wil geen volumegroei in hoofdlijnenakkoorden
De hoofdlijnenakkoorden mogen de krimpstrategie die VGZ met geallieerde ziekenhuizen volgt, niet in de weg staan. Die strategie zou in gevaar komen als er op het macrobudget groei wordt afgesproken.
Lees verder

Ulco Vermeulen nieuw lid RvC Ommelander Ziekenhuis
Ulco Vermeulen is benoemd als lid van de RvC van het Ommelander Ziekenhuis in Groningen.
Lees verder

CBS: Geen verschuiving naar goedkopere jeugdzorg
Uit cijfers van het CBS blijkt dat de decentralisatie geen invloed heeft gehad op de hoeveelheid jongeren die jeugdzorg ontvangen.
Lees verder

Rivierduinen luistert naar zorgen verpleegkundigen over crisisdienst
De Raad van Bestuur van Rivierduinen heeft na ontvangst van een petitie van haar verpleegkundigen toegezegd om de problemen in de crisisdienst op te lossen.
Lees verder

Site helpt mensen met verstandelijke beperking bij huisartsbezoek
De website naarjehuisarts.nl wil voor mensen met een verstandelijke beperking de drempel voor een huisartsbezoek wegnemen.
Lees verder