De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 10 maart 2018

Treant: Geriatrisch spreekuur voor ouderen terug in Hoogeveen

Geriatrisch spreekuur voor ouderen terug in Hoogeveen
Vanaf vandaag kunnen oudere patiënten op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen weer terecht voor een geriatrisch spreekuur.  Elke week op maandag kunnen oudere patiënten van 9.00 tot 12.00 uur terecht op locatie Bethesda voor een gesprek met een klinisch geriater of internist ouderengeneeskunde.
Lees verder

Patiënten waarderen warme maaltijd Treant
Patiënten die in het ziekenhuis van Treant zijn opgenomen, waarderen de warme maaltijd met bijna een acht (7,92) gemiddeld. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek onder 274 patiënten.
Lees verder

Bewoners Treant genieten van 'de mooiste meid van Slien'
'De mooiste meid van Slien': de bewoners van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep uit Emmen en omgeving genoten van dit bekende lied van Harm en Roelof.
Lees verder

Column "Loslaten" ja …, maar hoe dan? in Gezondheid & Co
Deze week is in de gezondheidsbijlage Gezondheid & Co van NDC Mediagroep de column van Ron de Wit te lezen: '"Loslaten" ja…, maar hoe dan?'. Als medisch maatschappelijk werker werkt Ron in ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep. Ook is hij auteur van het boek: 'Stress in Perspectief. Stressreductie, als basis voor iedere hulpverlening'.
Lees verder

Treant: samen werken aan vruchtbare oplossing afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde
In de Kanaalstreek staat vandaag een open brief van de heer Klopstra, lijsttrekker van de VVD in Stadskanaal, over de afdelingen Verloskunde van Treant. Wij vinden het belangrijk onze visie te schetsen: op locatie Scheper (Emmen) hebben we de afdeling Verloskunde en Kindergeneeskunde helaas tijdelijk moeten sluiten vanwege een tekort aan kinderartsen. Ook landelijk is het tekort aan artsen opgelopen en wij zoeken met man en macht nieuwe artsen die ons team kunnen versterken, zodat we op alle drie onze ziekenhuislocaties (acute) verloskundige zorg kunnen blijven bieden. Vooralsnog heeft onze zoektocht echter geleid tot het aanstellen van slechts één nieuwe kinderarts. Daarom moeten we ons voorbereiden op de mogelijkheid dat het ons niet (op tijd) lukt meer kinderartsen voor Treant te vinden. Daarom onderzoeken we alle mogelijke scenario's. Vinden we voldoende nieuwe artsen, dan bieden we verloskunde op de drie locaties weer aan. Lukt dat niet, dan is concentratie op een of twee Treant-locaties mogelijk.
Lees verder

Volgweek Alida Meering op Instagram
Maart = darmkankermaand en daarom logeert onze Instagram-telefoon volgende week een weekje bij Alida Meering, verpleegkundig consulent Oncologie op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.
Lees verder

Bewoners Het Ellertsveld volop in beweging dankzij beweegpad
Beweging geeft voldoening, brengt ouderen met elkaar in contact, stimuleert de hersenen en verbetert het denkvermogen. Dit helpt ouderen om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Daarom opende een bewoner van Het Ellertsveld en Gerrie Wolbers,  coördinator sociaal domein gemeente Coevorden, gisteren samen het beweegpad in woonwijkcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep.
Lees verder