De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 maart 2018

Thuisarts.nl breidt uit met medisch-specialistische zorg

 
Thuisarts.nl breidt uit met medisch-specialistische zorg
De grootste Nederlandse publiekswebsite voor zorginformatie, Thuisarts.nl, breidt uit met 29 medisch-specialistische aandoeningen. Minister Bruins voor Medische Zorg juicht de uitbreiding toe.
Lees verder

Nieuwe app helpt mantelzorgers ALS
Het ALS Centrum van het UMC Utrecht ontwikkelde een ALS-app om mantelzorgers te ondersteunen. Zij kunnen op deze manier ervaringen en tips uitwisselen.
Lees verder

Caroline Princen voorzitter raad van toezicht UMCU
Caroline Princen, voormalig bestuurder van ABN AMRO, wordt voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Utrecht. Zij volgt Johan van der Werf op, die zijn derde termijn afrondt.
Lees verder

AIVD: Medische gegevens blijven in principe vertrouwelijk
Artsenfederatie KNMG heeft van de AIVD de garantie gekregen dat medische gegevens in principe vertrouwelijk blijven. Dit is van belang voor de sleepwet, waarover op 21 maart een referendum wordt gehouden.
Lees verder

Alzheimer Nederland lanceert tienpuntenplan betere dementiezorg
Alzheimer Nederland doet in de Focusbrief dementie 2018 tien voorstellen om de zorg en ondersteuning thuis te verbeteren voor mensen met dementie. De brief is op 13 maart overhandigd aan de Tweede Kamercommissie VWS.
Lees verder

'De patiënt en diens praktische noden zijn het uitgangspunt'
In het project 'PatientCoach' wordt een elektronische patiëntprofielkaart ontwikkeld die door de patiënt wordt ingevuld en uitmondt in een individueel zorgplan. Projectleider Jaap Sont vertelt.
Lees verder

NZa keurt fusie goed van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics
Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics kunnen hun fusieplannen verder uitvoeren. De Nederlandse Zorgautoriteit keurt de fusie tussen de overkoepelende holdings van beide zorgaanbieders goed. De instellingen moeten hun fusie nog voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Dit heeft de NZa vandaag bekend gemaakt.
Lees verder

'Afbouw beschermd wonen is onverantwoord'
De decentralisatie van beschermd wonen en begeleiding naar gemeenten in 2015 pakt niet goed uit voor mensen met psychische en psychosociale problemen.
Lees verder