De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 maart 2018

Sneller hulp voor kind door praktijkondersteuner Jeugd

Sneller hulp voor kind door praktijkondersteuner Jeugd
De praktijkondersteuner Jeugd zorgt ervoor dat kinderen minder doorverwezen worden en sneller hulp krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de samenwerking van de poh Jeugd en de huisarts.
Lees verder

Professional moet verbinding maken met eenzaamheid
Sociale professionals worstelen vaak met het bespreekbaar maken van eenzaamheid bij cliënten. Ze willen een oplossing bieden voor het isolement van hun cliënt, maar dat werkt niet altijd. Movisie heeft een handboek uitgebracht om professionals te trainen in het bespreekbaar maken van eenzaamheid.
Lees verder

Tim Robbe: 'Professional heeft baat bij niet-aanbesteden'
De relatie tussen zorgaanbieders en de gemeente bij de inkoop van zorg geeft niet zelden op z'n zachts gezegd "hoofdbrekens". Tijdens de Zorg+Welzijn masterclass "Juridische vraagstukken in het sociaal domein" op 6 maart geeft jurist Tim Robbe adviezen aan professionals.
Lees verder

'Er gaat nog veel fout in hulpverlening aan meisjes en vrouwen'
Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Voor Hilde Bakker een mooie gelegenheid om de Alliantie Verandering van Binnenuit onder de aandacht te brengen. 'Ik ben bang dat er nog veel fout gaat in hulpverlening aan meisjes en vrouwen.'
Lees verder

Sociaal werker is positief, divers en houdt het team bij elkaar
Met het oog op de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar – tot 13 maart! – hebben wij aan deskundigen de vraag voorgelegd welke eigenschappen een goede sociaal werker heeft. De conclusie is dat de professionals zo dicht mogelijk bij de cliënt moet komen.
Lees verder

Jolanda van Boven: 'Nieuwe privacywet geeft middelen om info te delen'
Juriste Jolanda van Boven heeft één belangrijke boodschap aan professionals: Informatie delen over je cliënt kan zeker, als dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als het delen van informatie noodzakelijk is om de persoonlijke levenssfeer te beschermen.
Lees verder

Ingewikkelde financiële regels brengen nieuwkomers in problemen
De samenwerking tussen gemeente, sociaal professionals en werkgevers, maar ook de culturele achtergrond van migranten blijken belangrijke onderwerpen om de sociale en financiële zelfredzaamheid van nieuwkomers te verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving.
Lees verder

'Mismatch' bij werving van professionals voor wijkteam
Door de nieuwe manier van werken in het sociaal werk, lijken de problemen om de juiste professionals te krijgen toe te nemen. Dat signaleert uitkeringsinstantie UWV bij de start van de Week van Zorg en Welzijn. Er is vooral een tekort aan generalisten in de wijkteams.
Lees verder

Sjef van der Klein is Sociaal Werker van het Jaar 2018
Sjef is vanaf vandaag een jaar lang dé ambassadeur van het sociaal werk. 'Ik voel me vereerd en heb er ook heel veel zin in. Ontzettend leuk om jullie te vertellen over mijn werk. Ik ga los!'
Lees verder