De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 16 maart 2018

PW: Heterdaad

Heterdaad
Wanneer de assistent het telefoongesprek beëindigt en de drie woorden krabbelt op het recept dat ik aan het nakijken ben voor de patiënt aan de balie, weet ik dat ik actie moet ondernemen.
Lees verder

'Patiënt wijzen op apotheek.nl: maak het gemeengoed'
Collega-apothekers geven op apotheek.nl via gratis online video's per medicijn patiënteninformatie. Want van laaggeletterd tot digital native: de patiënt is gebaat bij medicijnuitleg in beeld.
Lees verder

WSO-klapper: een must have voor goede en verantwoorde zorg
WSO-leden hebben inmiddels de ordner 'Aanbevelingen en samenvattingen voor de Professionele Standaard Farmaceutische zorg voor de Openbaar Apotheker' ontvangen. "Apothekers krijgen zo in één oogopslag inzicht in wat het leveren van goede en verantwoorde zorg in de praktijk betekent", aldus WSO-bestuurslid Adrienne van Strien.
Lees verder

Memantine biedt 'uitbehandelde' schizofreniepatiënt perspectief
Memantine wordt goed verdragen en lijkt gunstige effecten te hebben op geheugen, negatieve en positieve symptomen en functioneren bij clozapineresistente schizofrenie. De werkzaamheid van een memantinetoevoeging aan clozapine kan het beste pas na zes maanden worden geëvalueerd, concludeert Selene Veerman op basis van promotieonderzoek.
Lees verder