De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 12 maart 2018

PW: ‘Begin met een gelijkwaardige houding’

'Begin met een gelijkwaardige houding'
Een gelijkwaardige houding aannemen en openstaan voor de wensen van je patiënt. Dat is de basis van patient empowerment, zegt Marieke Meijs, gevestigd apotheker St Antonius Apotheek locatie Nieuwegein; vanaf half maart is ze werkzaam in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. "Door ruimte te bieden voor vragen gaan patiënten de apotheker ook meer zien als een volwaardig behandelaar."
Lees verder

'Apothekers nemen abonnement op data patiënt'
Door alle websites en apps van apotheken, ziekenhuizen en huisartsen raken patiënten de weg kwijt, stelt Lucien Engelen, directeur van het Radboudumc RE-shape Center for Healthcare Innovation in Nijmegen.
Lees verder

'Help de patiënt met meer tijd, niet met schijnveiligheid'
Het werk in de zorg anders organiseren, komt niet alleen de patiënt ten goede, ook de zorgverlener kan daardoor meer voldoening halen uit zijn werk. Dat is de visie van bedrijfskundige Wil Konings die hierover zorginstellingen adviseert. In de apotheek slokken volgens haar vooral de vele controlestappen te veel tijd op van de medewerkers.
Lees verder

Vergoeding Fampyra stopt
Uit een herbeoordeling van fampridine (Fampyra) concludeert het Zorginstituut Nederland (ZIN) dat dit middel voor behandeling van multiple sclerose geen plaats verdient in het basispakket.
Lees verder