De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 9 maart 2018

PW: Apotheker (m/v) bij de Verenigde Apotheken Limburg

Apotheker (m/v) bij de Verenigde Apotheken Limburg
Zijn wij op zoek naar jou? Ben je een enthousiaste apotheker met goede contactuele eigenschappen die zijn vak graag uitdraagt en zijn mensen weet te waarderen en te motiveren, dan ben jij bij ons meer dan welkom.
Lees verder

Progesterontest hoort niet meer thuis bij huisarts
Bij vrouwen met primaire amenorroe – ze zijn ouder dan 16 jaar en een eerste menstruatie heeft nog niet plaatsgevonden – voert de huisarts voortaan geen progesteronbelastingstest meer uit. De waarde van deze diagnostische test in de huisartsenpraktijk is onvoldoende duidelijk, zo stelt het Nederlands Huisartsen Genootschap in de onlangs gewijzigde NHG-Standaard Amenorroe.
Lees verder

'A tribute to Peter de Smet'
"De patiënt centraal stellen betekent dat je zorg verleent vanuit het perspectief van die patiënt", zegt Nicky Britten, professor Applied Health Care Research aan de Universiteit van Exeter.
Lees verder

'Samenwerken en het eens worden'
"Je moet mensen niet voorschrijven wat ze moeten doen: u moet meer bewegen of u moet elke dag een pilletje innemen. Wat wij – dokters en apothekers – beter kunnen doen, is in gesprek gaan met de patiënt en hun denkbeelden serieus nemen", benadrukt kinderarts Paul Brand van Isala in Zwolle en sinds kort actief als coach van medisch specialisten (in opleiding).
Lees verder