De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 12 maart 2018

Patiënten overnachten op seh door griepgolf

 
Patiënten overnachten op seh door griepgolf
Alle ziekenhuizen in Brabant kampen inmiddels met overdrukke seh's en hebben regelmatig ambulances in de wachtrij staan, zo blijkt uit crisisoverleg.
Lees verder

Bravis ziekenhuis mag verloskundige weren
Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal mag van de rechter zwangere vrouwen verbieden hun eigen verloskundige mee te nemen bij de bevalling.
Lees verder

Verpleeghuizen starten pilots voor bezettingsnorm
Veertig verpleeghuizen met vijftig teams gaan experimenteren met de samenstelling van teams en de contextgebonden bezettingsnorm. Die norm moet eind 2018 af zijn.
Lees verder

Twee nieuwe directieleden voor ViaSana
Paul Kruijsen is de nieuwe algemeen directeur en Ronald van Heerwaarden de nieuwe medisch directeur van orthopedisch centrum ViaSana.
Lees verder

Inwerkprogramma op maat voor nieuwe verpleegkundigen
Nieuwe verpleegkundigen in het ETZ krijgen een op de persoon toegesneden inwerkprogramma aangeboden, dat hen beter voorbereid op hun nieuwe werkzaamheden.
Lees verder

Medicijnmonitor bespaart 81 miljoen euro per jaar
Het gebruik van de zogeheten Medicijnmonitor door de BENU apotheken, zal naar schatting 81 miljoen euro per jaar besparen.
Lees verder

Programma voor leefstijlaanpassing keert diabetes bij grote groep om
Betere voeding en meer beweging kunnen het ziekteproces bij mensen met diabetes type 2 deels omkeren, zo blijkt uit evaluatie van het programma ´Keer diabetes om´.
Lees verder

Rode Kruis brengt patiënten van de SEH naar huis
Medewerkers van het Rode Kruis brengen kwetsbare patiënten vanaf de SEH naar huis en helpen hen thuis op weg. Het gaat om een proefperiode van 3 maanden.
Lees verder