De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 21 maart 2018

Nursing: ‘Halveer studiekosten verpleegkunde-opleidingen’

 
'Halveer studiekosten verpleegkunde-opleidingen'
Vakbond NU'91 roept het kabinet op tot het drastisch verlagen van college- en schoolgeld voor de hbo-v en de mbo-v. Ze hoopt meer leerlingen aan te trekken.
Lees verder

Verpleegkundig onderzoek: wel of geen Mandrin plaatsen?
Voor veel verpleegkundigen een bekend fenomeen: twijfel over wanneer je nu wel of niet een Mandrin plaatst na het postoperatief verwijderen van een perifeer infuus. Aanleiding voor een verpleegkundige om eens uit te zoeken wat nu het meest wenselijk is.
Lees verder

Boek Sander de Hosson: ode aan de zorg
Het schrijven begon voor longarts Sander de Hosson bij toeval toen hij een betoog hield over palliatieve zorg voor artsenblad Medisch Contact. Of hij nog een keer iets wilde schrijven. Hij begon met z'n columns, waarvan er enkele ook verschenen op Nursing.nl. Het verhaal van de verpleegkundige die na haar dienst bleef zitten aan het […]
Lees verder

Shirley Westerhout beste leerling-verpleegkundige van Nederland
Shirley Westerhout, vierdejaars verpleegkunde bij MBO Utrecht is op de eerste plek geëindigd tijdens de landelijke finales van de Skills Heroes, een vakwedstrijd voor mbo-leerlingen.
Lees verder

Minder keuzevrijheid voor cliënten in de thuiszorg
Het tekort aan personeel in de thuiszorg en de grote hoeveelheid zorgaanbieders maakt dat cliënten steeds minder vaak de zorg krijgen die ze zouden willen. Het gaat dan om de keuze van zorgaanbieder, vaste verpleegkundigen en voorkeurstijdstippen van zorgmomenten.
Lees verder

Zo test je of je patiënt zijn medicatie begrijpt
Patiënten met lage gezondheidsvaardigheden hebben vaak slechtere gezondheidsuitkomsten. Een nieuwe gesprekshandleiding helpt verpleegkundigen om patiënten met lage gezondheidsvaardigheden te herkennen.
Lees verder

Gastblog Tommie: 'Ik had dat extra klusje niet mogen doen'
Verpleegkundige Tommie wordt op de vingers getikt omdat hij een extra klusje voor zijn cliënt doet.
Lees verder