De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 22 maart 2018

NPCF: Thuisarts.nl heeft nu ook informatie over medisch-specialistische zorg

Thuisarts.nl heeft nu ook informatie over medisch-specialistische zorg
De informatie op Thuisarts.nl is uitgebreid met negenentwintig aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. En dat is pas het begin. Het Nederlands Huisartsen Genootschap werkt met de Federatie Medisch Specialisten en Pati├źntenfederatie Nederland samen om steeds meer medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl te krijgen. Minister Bruins, minister van Medische Zorg en Sport steunt...
Lees verder

Pati├źnten weinig positief over contact met gemeente
Ontevredenheid over hulpmiddelen  Twee van de drie mensen met een aandoening of beperking zijn niet positief over het contact dat zij met de gemeente hebben gehad op zoek naar passende oplossingen. Het contact tussen inwoner en gemeente staat onder druk. De uitkomst van het contact wordt vaak negatief ervaren. Dat blijkt uit onderzoek door Mijnkwaliteitvanleven.nl dat vandaag is verschenen.
Lees verder

Medische gegevens moeten veilig worden beheerd
'Als het over gezondheid gaat, wil je niet dat gegevens op straat komen te liggen.' Dat zegt Dianda Veldman vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal (1e item meteen na 9.00 uur).
Lees verder

Laat ouderen niet in de kou staan bij verhuizing naar verpleeghuis
Verhuizen naar een verpleeghuis is voor ouderen vaak heel ingrijpend. Daarom moet die verhuizing zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt. 
Lees verder