De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 20 maart 2018

Nieuwe methode vergelijkt verschillende zorguitkomsten

 
Nieuwe methode vergelijkt verschillende zorguitkomsten
Een nieuwe methode maakt het mogelijk om zorguitkomsten die op uiteenlopende manieren en tijdstippen zijn gemeten, toch met elkaar te vergelijken.
Lees verder

CBS verwacht langer leven zonder beperkingen
60-jarigen zullen in 2040 gemiddeld ruim 4 jaar langer leven zonder beperkingen, vergeleken met de verwachting in de periode 2013-2016. Dat is de nieuwste projectie van de levensverwachting door het CBS.
Lees verder

Patiƫntendossier in eigen beheer: ziekenhuizen zijn er nog niet klaar voor
Het duurt nog even voordat iedere Nederlander al zijn medische gegevens kan beheren in zijn eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo). Voorlopig zijn de ziekenhuizen daar nog niet klaar voor. De NVZ gokt op eind 2019.
Lees verder

Nieuwe veldnorm voor ambulancezorg op het water
Er is een kwaliteitskader voor ambulancezorg op het water. Regionale ambulancevoorzieningen moeten nieuwe afspraken maken met alle partijen die zijn betrokken bij reddingsacties.
Lees verder

'De 12-minners zijn een vergeten groep in de jeugdzorg'
Volgens Pluryn-directeur Lieke van Domburgh kost het te laat inzetten van jeugdzorg de samenleving miljoenen.
Lees verder

Nictiz: Digitalisering huisartsenzorg blijft achter
In de huisartsenzorg dreigt een digitale achterstand. Huisartsen zijn weliswaar actief op ict-gebied, maar de vernieuwingen zijn ad hoc en gericht op de korte termijn. Dit stelt Nictiz-adviseur Quintus Bosman.
Lees verder

Jeltje Schraverus vertrekt bij Magentazorg
Jeltje Schraverus doet een stapje terug bij Magentazorg. Evelyn Lindeman is op 1 maart toegetreden tot de raad van bestuur.
Lees verder

ErasmusMC: datalek jonge patiƫnten
Het Erasmus MC Sophia heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een datalek. Het gaat om een nieuwsbrief van de afdeling Kinderinfectieziekten/Immunologie.
Lees verder