De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 maart 2018

Langdurig medicatiegebruik heeft aanzienlijke impact op dagelijks leven

Langdurig medicatiegebruik heeft aanzienlijke impact op dagelijks leven
Een substantieel deel van de patiënten die langdurig cardiovasculaire medicatie gebruikt, ervaart hiervan ongemak tijdens het dagelijks leven.(NTvG)
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over inzet magistrale apotheekbereidingen in taperingstrips als middel om medicatie op verantwoorde wijze af te bouwen
Antwoorden van minister Bruins (Medische Zorg en Sport) op de vragen van de Kamerleden Kooiman (SP) en Sazias (50PLUS) over de inzet van magistrale apotheekbereidingen in taperingstrips als middel om medicatie op verantwoorde wijze af te bouwen.
Lees verder

Erepenning KNMP voor Peter de Smet
Peter de Smet heeft op 13 maart 2018 de erepenning van de KNMP gekregen. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie onderscheidde hem tijdens het Voorjaarscongres in het Beatrix Theater.
Lees verder

Beginnende arts heeft weinig medicijnkennis
Een groot deel van de bijna afgestudeerde artsen in Europa is niet goed in staat om effectief en veilig geneesmiddelen voor te schrijven. Dat concludeert klinisch farmacoloog David Brinkman van het VU medisch centrum in een promotieonderzoek.
Lees verder

Veertien patiënten overleden bij medisch onderzoek AMC
Een medische studie onder patiënten met galwegkanker is in 2016 stopgezet, omdat 14 van de 54 deelnemers tijdens het onderzoek overleden. Dat aantal was veel hoger dan verwacht. De studie stond onder leiding van het AMC in Amsterdam, dat de inspectie niet informeerde over de resultaten.
Lees verder

Vergoeding MS-medicijn Fampyra stopt per 1 april
Op 5 maart 2018 heeft het Zorginstituut het herbeoordelingsrapport van fampridine aan mij aangeboden. Het Zorginstituut concludeert dat deze interventie niet effectief is gebleken. Om die reden concludeert het Zorginstituut dat fampridine geen plaats heeft in het verzekerde pakket. Dit betekent dat de tijdelijke vergoeding van fampridine per 1 april 2018 automatisch zal stoppen.
Lees verder

Nee, antibiotica en vitaminen helpen niet als je griep hebt
Er waart nu al dertien weken een griepgolf door Nederland. Acht vragen over de epidemie.
Lees verder