De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 maart 2018

Is een middagdutje in de buitenlucht een goed idee?

Is een middagdutje in de buitenlucht een goed idee?
Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat veilig buiten slapen in gezonde en frisse lucht bevorderlijk is voor de gezondheid van je baby.
Lees verder

Internettherapie voor vermoeidheidssyndroom is effectief en veilig
Gedragstherapie via internet voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) helpt en is veilig. Dit blijkt uit onderzoek van het AMC en Radboudumc, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift British Journal of Psychiatry.
Lees verder

Omega-3-vetzuursupplementen geen effect op hart- en vaatziekten
Mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten verlagen hun kans op cardiovasculaire aandoeningen of voortijdige sterfte niet door supplementen met omega-3-vetzuur (op basis van visolie) te slikken. Dat blijkt uit een studie in JAMA Cardiology.
Lees verder

Reuma: Waarom is een snelle diagnose belangrijk?
Tot vijftien jaar geleden leidden reumatische aandoeningen vaak tot invaliditeit, zware functiebeperkingen en orgaanfalen. De medische wereld is vandaag echter zo ver gevorderd dat veel van de meer dan 200 reumatische aandoeningen goed onder controle te krijgen zijn.
Lees verder

Biologie van hormoongevoelige borstkanker bij mannen in kaart gebracht
Borstkanker bij mannen komt weinig voor en mannen met hormoongevoelige borstkanker krijgen dezelfde anti-hormonale therapie als vrouwen. Vaak met effect, maar er was nog geen wetenschappelijke onderbouwing voor.
Lees verder