De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 20 maart 2018

IGZ: Inspectie kijkt of kleine zorgaanbieders gehandicaptenzorg goede zorg leveren

Inspectie kijkt of kleine zorgaanbieders gehandicaptenzorg goede zorg leveren
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. (IGJ) bezoekt 30 kleine zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg die eerder een inspectiebezoek hebben gehad. De inspectie gaat na of deze kleine zorgaanbieders nog steeds, of inmiddels wel, voldoen aan de normen voor goede, persoonsgerichte en veilige zorg.
Lees verder

Leistikow: 'Wat is de waarde van overheidstoezicht?'
Prof.dr. Ian Leistikow aanvaardt met het uitspreken van zijn oratie op vrijdag 16 maart 2018 zijn ambt als bijzonder hoogleraar 'Overheidstoezicht op Kwaliteit en Veiligheid van de Gezondheidszorg' aan Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met de benoeming zetten ESHPM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) hun succesvolle samenwerking voort als het gaat om praktijkgericht onderzoek naar toezicht op kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg.
Lees verder

Verscherpt toezicht Stichting CASA Klinieken opgeheven
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting CASA Klinieken opgeheven. Stichting CASA Klinieken verleent geen zorg meer en er zijn geen redenen om het verscherpt toezicht voort te zetten.
Lees verder