De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 13 maart 2018

Gehandicaptenzorg: EMDR-traumatherapie toepassen bij mensen met emb of autisme*

EMDR-traumatherapie toepassen bij mensen met emb of autisme*
Ook bij mensen met autisme en een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking is het mogelijk om met EMDR-therapie hun trauma's te behandelen. Op een symposium van Vereniging EMDR Nederland kwamen veel aangrijpende voorbeelden voorbij van hoe cliƫnten hun pijnlijke ervaringen dankzij deze therapie eindelijk los konden laten.
Lees verder

Autisme Experience organiseert concert tijdens Autismeweek
In de NVA Autismeweek 2018, die als thema heeft Luisteren naar autisme, houdt de Autisme Experience een bijzonder concert in het Dolhuis in Dordrecht. Een monumentale plek, waar tot 1723 geesteszieken of krankzinnigen werden weggestopt en dat nu een poppodium is.
Lees verder

Strijder voor de rechten van haar medemens met een beperking*
Ze stond aan de wieg van het stemrecht voor mensen onder bewindvoering, dat pas in 1986 is ingevoerd. En Inge Mol van Egmond (62) strijdt nog steeds voor gelijke kansen voor iedereen: "De politiek is te theoretisch en de maatschappij te individualistisch voor mensen met een beperking." Inge werkt in de sociale werkplaats in Breda en ervaart zelf dat sinds de bezuinigingen en de Participatiewet...
Lees verder

Website helpt mensen met verstandelijke beperking bij huisartsbezoek
De nieuwe website www.naarjehuisarts.nl helpt mensen met een verstandelijke beperking om beter voorbereid naar de huisarts te gaan. Steffie, het bekende animatiefiguurtje dat moeilijke onderwerpen makkelijk uitlegt, helpt bezoekers met hun vragen en ook kunnen zij er telefoongesprekken oefenen.
Lees verder

Wij zien je wel-bijeenkomst voor ZEVMB-professionals
De werkgroep Wij zien je wel, die zich bezighoudt met passende zorg en ondersteuning voor kinderen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en hun gezinnen, organiseert een landelijke bijeenkomst voor professionals op 31 mei.
Lees verder