De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 21 maart 2018

Gehandicaptenzorg: De nachtmerrie van iedere begeleider*

De nachtmerrie van iedere begeleider*
Een begeleidster vertelt over een bewoner die in een onbewaakt ogenblik wegliep, en later dood werd teruggevonden. Ze vertelt over haar schuldgevoel, en de impact van zo'n fataal ongeluk.
Lees verder

CRDL wint Nationale Zorginnovatieprijs 2018
Tijdens het Health Valley Event op 15 maart in het Cinemec Nijmegen zijn de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijzen bekendgemaakt. De vakjury wees de CRDL (contacthulpmiddel) als winnaar aan. Het publiek koos voor Abena Nova (slim incontinentiemateriaal).
Lees verder

Mensen met beperking kunnen hun ervaringen bij stemmen melden
Het College voor de Rechten van de Mens is toezichthouder op de naleving van het VN-verdrag Handicap. In dat verdrag staat onder meer dat iedereen (met of zonder beperking) zonder obstakels moet kunnen stemmen. Het college wil graag weten hoe het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen voor mensen met een beperking is gegaan. Positief of negatief?
Lees verder

Cliënten Middin Den Haag blij verrast door bezoek koning
In het kader van de Week van Zorg en Welzijn bracht koning Willem-Alexander een bezoek aan woonlocatie Brugsestraat van Middin in Den Haag. Daar wonen 23 cliënten tussen de 18 en 46 jaar met een verstandelijke beperking.
Lees verder

Bemoeien of bekommeren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
Zorgvuldige bemoeizorg voor mensen met een verstandelijke beperking: hoe doe je dat? Zorg die je als begeleider nodig vindt, maar die de cliënt niet wil. Loes den Dulk gaf de deelnemers van de Klik studiedag op 16 maart in Elst hierover uitleg. Tijdens de bijeenkomst deelden zij onderling vooral veel ervaringen uit de praktijk.
Lees verder