De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 19 maart 2018

Apotheekzorg: Kosten stabiel en meer collectieve contracten met zorgverzekeraars

Apotheekzorg: Kosten stabiel en meer collectieve contracten met zorgverzekeraars
De kosten voor apotheekzorg zijn in de afgelopen jaren licht gedaald en daarna weer licht gestegen. Ook valt op dat steeds meer apothekers zich verenigen in collectieven. In 2014 sloot 86 procent van de apothekers een contract met een zorgverzekeraar via zoenrsquo;n collectief. In 2017 was dat bijna 93 procent. Dat blijkt uit de monitor Betaalbaarheid en contractering extramurale farmacie van...
Lees verder

Minder vrouwen aan anticonceptie
Het aantal gebruiksters van hormonale anticonceptiva in de vruchtbare leeftijd was in 2017 ongeveer 8,5% minder dan twee jaar ervoor. Het zijn vooral minder twintigers die een hormonaal anticonceptivum gebruiken.(SFK)
Lees verder

Geneesmiddelentekorten lopen ook in 2017 verder op
Het aantal geneesmiddelentekorten is in 2017 wederom gestegen. De apothekersorganisatie KNMP noteerde 732 tekorten, tegenover 710 in 2016. De tekorten lopen sinds 2010 steeds verder op. enlsquo;Het is voor de apothekers in Nederland onderhand onverteerbaarenrsquo;, stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP. enlsquo;Met kunst- en vliegwerk probeert de apotheker voor de patiƫnt een...
Lees verder

Druppels: onveilige of onhandige toedieningsvorm?
Orale druppels zijn vooral bedoeld voor kinderen en ouderen die moeite hebben met slikken.1Het is algemeen bekend dat verkeerd gebruik van geneesmiddelen kan leiden tot overdosering. (NTvG)
Lees verder

Apothekers trekken aan de bel: geneesmiddelentekorten verder opgelopen
Het aantal geneesmiddelentekorten is het afgelopen jaar verder opgelopen. Apothekersorganisatie KNMP telde afgelopen jaar 732 tekorten, tegenover 710 in 2016. Er wordt gesproken van een tekort als een medicijn minimaal veertien dagen niet leverbaar is.(NOS)
Lees verder

Medicijnafval: apothekers draaien in 10% van de gemeenten nog op voor de rekening
In 38 van de 380 Nederlandse gemeenten moeten apotheken nog steeds betalen voor het vrijwillig inzamelen en afvoeren van medicijnafval van burgers. Dat blijkt uit een derde landelijke inventarisatie van de KNMP, uitgevoerd in maart 2018.
Lees verder

Gewapende overval op apotheek Maastricht
Twee gewapende overvallers hebben maandag toegeslagen bij een apotheek in Maastricht. De zaak aan de Potteriestraat werd even voor 18:00 uur door de daders bezocht. De mannen gingen er zonder buit weer vandoor, niemand raakte gewond.
Lees verder