De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 20 maart 2018

Aankomend tekort van medicijnen met disulfiram

Aankomend tekort van medicijnen met disulfiram
Het ontwenningsmiddel Refusal 250 mg tabletten (RVG 03182) is per maart 2018 niet meer, of nog slechts zeer beperkt beschikbaar. Naar verwachting zal ook Antabus dispergette bruistabletten 400 mg (RVG 01032) in de loop van dit jaar niet langer beschikbaar zijn. Dit hebben de vergunninghouders van deze producten  aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) laten weten.
Lees verder

Terugblik: CBG Dag van de Informatievoorziening 2018
Samen met Europese collega's en al zijn partners in de geneesmiddelenketen werkt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) voortdurend aan het verbeteren van informatievoorziening en –uitwisseling. Allemaal om bij te dragen aan dat ene doel: 'Goede medicijnen, goed gebruikt'. Tijdens de Dag van de Informatievoorziening op donderdag 8 maart 2018 wisselde het CBG hierover informatie,...
Lees verder

Contra-indicatie voor gebruik prostaatkankermiddel Xofigo met Zytiga en prednison/prednisolon
Het gebruik van radium-223 dichloride (Xofigo), tegen prostaatkanker, samen met abirateronacetaat (Zytiga) en prednison/prednisolon vergroot de kans op botbreuken en overlijden. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert artsen om te stoppen met het behandelen van hun patiƫnten met deze combinatie van medicijnen.
Lees verder