De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 12 maart 2018

85.000 extra levens gered door kankeronderzoek

85.000 extra levens gered door kankeronderzoek
De sterftecijfers door kanker zijn tussen 2004 en 2008 met 4,16 procent gedaald en het lijkt erop dat de neerwaartse trend doorzet. Minder sterftes betekent meer genezingen en betere overlevingskansen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting tegen Kanker.
Lees verder

Depressie-test
De Self-rating Depression Scale is een eenvoudige methode die ook door artsen en psychologen wordt gebruikt om na te gaan of iemand depressief is. Uiteraard geeft het slechts een indicatie en zullen ook andere elementen in overweging worden genomen om eventueel een behandeling te beginnen.
Lees verder

Waarom verspreiden virussen zich razendsnel?
"Viral" gaan, is een wonderlijk fenomeen. Maar "viral" gaan, is minder leuk als het om echte virussen gaat, zoals een griepvirus, of een nog veel kwaadaardiger virus.
Lees verder

Américain prépraré met Romeinse sla en pastinaakfrietjes
Américain préparé heeft geen lepels mayonaise nodig om smaakvol te zijn. Dit is een light versie om naar hartenlust van te smullen.
Lees verder

De Week van de Lentekriebels: relationele en seksuele vorming is meer dan seksuele voorlichting
Negen personen tussen 11 en 70 jaar, waaronder minister Jo Vandeurzen, getuigen over relationele en seksuele vorming in een unieke video. Hoe kregen zij vorming, hoe ervaarden ze dat, wat was er goed, wat kon er beter?
Lees verder