De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 februari 2018

Week van de Euthanasie: verslag Jongerensymposium

Week van de Euthanasie: verslag Jongerensymposium
Doodstil is het in de zaal na afloop van de vertoning van T'is goed zo, de documentaire van Jesse van Venrooij over de euthanasie van Eelco de Gooijer, die op 38-jarige leeftijd overleed. De camera is er tot het laatste moment bij, als Eelco het slaapmiddel door de arts van de Levenseindekliniek krijgt toegediend. Zijn vader en zijn zus Jelke hebben dan al afscheid genomen.
Lees verder

Week van de Euthanasie: verslag Help, mijn moeder wil euthanasie
'Ik leefde in een roes. Al mijn aandacht was bij mijn moeder. Zij zou euthanasie krijgen en maakte een feest van het afscheid. Maar ik kon er niet met mijn gedachten bij zijn. Ik had me veel bewuster van mijn eigen wensen willen zijn. Ik had niet verwacht dat de euthanasie zo snel zou gaan en was niet goed voorbereid op wat er komen ging'.
Lees verder