De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 15 februari 2018

Waarom verziekt verliefdheid je leven?

Waarom verziekt verliefdheid je leven?
Dagen niet eten, niet uit je woorden kunnen komen en een chronisch slaaptekort. Dit zijn allemaal symptomen van verliefdheid. Prof. dr. Jan-Hindrik Ravesloot vertelt waarom je tijdens je verliefdheid je roze bril beter even af kan zetten. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn!
Lees verder

Hoe wordt heesheid behandeld?
Heesheid verdwijnt meestal na enkele dagen vanzelf. Soms is er echter meer aan de hand en is een behandeling vereist. Welke behandeling is uiteraard afhankelijk van de preciese oorzaak.
Lees verder

Hoe ontstaat slaapwandelen en is het gevaarlijk?
Meestal is slaapwandelen (somnambulisme) niet erg en ook niet gevaarlijk. Belangrijk is wel de slaapomgeving zo in te delen dat de slaapwandelaar zichzelf niet kan bezeren en geen risico&aposs loopt.
Lees verder

Je gezondheid is je grootste rijkdom!
Gaat je energie in het rood? Haal dan pure kracht uit een smoothie met mango en gember: versterkt je weerstand, verlicht spierkrampen. Nog meer weetjes om je weerstand op te krikken, je bekkenbodem te trainen of zelf lippenbalsem te maken: alles lekker natuurlijk!
Lees verder

Slechte slapers doen meer aan cyberpesten
Tieners die slecht slapen, zijn online vaker agressief, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven.
Lees verder