De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 februari 2018

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Beantwoording Kamervragen over de uitzending van Radar over Sint-janskruid
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de uitzending van Radar over Sint-janskruid.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht 'Waar zijn de miljoenen voor de gezonde Veenkoloniƫn gebleven?'
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) beantwoordt de vragen van de Kamerleden Dijksma (PvdA) en Nijboer (PvdA) over de onduidelijkheid over de 10 miljoen euro voor extra gezondheidsmaatregelen in de Veenkoloniƫn. De Kamerleden stelden deze vragen naar aanleiding van het bericht 'Waar zijn de miljoenen...
Lees verder

Kamerbrief over Wet toetreding zorgaanbieders
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) stuurt de Tweede Kamer een uitstelbrief over een aantal toezeggingen inzake het wetsvoorstel Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en het wetsvoorstel Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over doorstroming en drukte bij maatschappelijke opvang
Minister De Jonge (VWS) beantwoordt de vragen van de Kamerleden Beckerman (SP) en Kooiman (SP) over doorstroming en drukte bij maatschappelijke opvang.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over hoge parkeertarieven bij ziekenhuizen
Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport stuurt de Kamer zijn antwoorden op vragen van de leden Kooiman (SP) en Dijksma (PvdA) over hoge parkeertarieven bij ziekenhuizen.
Lees verder

Kamerbrief over hervatte besprekingen sociale partners en AZN
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de de Tweede Kamer over de hervatte hervatte besprekingen tussen de sociale partners en Ambulancezorg Nederland (AZN).
Lees verder

Kamerbrief over invoering actieve donorregistratie
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de diverse activiteiten die hij gaat ondernemen tot invoering van een actief donorregistratiesysteem (ADR).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht 'Honderdduizenden ouderen houden dure ziekenhuisbedden bezet'
Minister De Jonge (VWS) en minister Bruins (Medische Zorg) beantwoorden de vragen van de Kamerleden De Vries (VVD) en Hermans (VVD) over de berichten 'Honderdduizenden ouderen houden dure ziekenhuisbedden bezet' en 'Veel 65-plussers liggen onnodig in ziekenhuis'.
Lees verder

Aanbiedingsbrief bij het rapport 'Jezelf zijn in het verpleeghuis'
Minister De Jonge (VWS) stuurt de Tweede Kamer het beleidssignalement aan van het SCP, getiteld 'Jezelf zijn in het verpleeghuis' over intimiteit, seksualiteit en diversiteit onder bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.
Lees verder

Kamerbrief over de wachttijden tot een jaar voor een plek in een verpleeghuis voor dementerenden
Minister De Jonge (VWS) informeert de Tweede Kamer over het bericht van wachttijden tot een jaar voor een plek in een verpleeghuis voor dementerenden.
Lees verder