De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 15 februari 2018

Let’s play: een andere kijk op werkdruk

Bestel jouw exemplaar van het Werkdrukspel

Online weergeven  |  Afmelden
Nieuwsbrief  - 15 februari 2018
FCB
 
Ontdek onze masterclasses!
Je wilt een innovatieve organisatie zijn waar medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hoe krijg je dat voor elkaar als leidinggevende of HR-adviseur? Met een investering van één dag krijg je nieuwe inzichten. En dankzij de subsidieregeling kost het je maar €99,-. Welke masterclass kies jij? Of volg ze allebei: op 28 februari Let’s Move – dynamiek en mobiliteit op de werkvloer en op 8 maart Flexibel organiseren - een nieuwe kijk op managen.
Alles over de pedagogisch beleidsmedewerker/coach 
Vanaf 2019 moet elke kinderopvangorganisatie en peuterspeelzaal een pedagogisch beleidsmedewerker /coach hebben. De functieomschrijving is in de maak. Voor sommige medewerkers, die al vóór 1 januari 2019 als coach werken, komt er een overgangsregeling. Ook komt er de mogelijkheid een gelijkstellingsverzoek in te dienen. Alle informatie en veelgestelde vragen vind je op de site. Check ook de aangevulde lijst met goedgekeurde babyscholing.
Sociaal Werk: duurzaam inzetbaar met de generatieregeling
Sociaal Werk is fantastisch, maar ook pittig werk. Als je ouder bent, wil je soms minder werken om fit en gezond aan de slag te blijven. Voor jongeren is een goede plek niet vanzelfsprekend door een gebrek aan doorstroom. Daarom zijn in de cao afspraken gemaakt over een generatieregeling. Lees wat de generatieregeling voor jou en de organisatie kan betekenen. 
Werkdruk? Let’s play!
Wil jij met jouw team op een andere manier aan de slag met werkdruk? Speel het Werkdrukspel: een ontspannen manier om oplossingen te bedenken voor lange to-do-lijsten en werkstress. Er is een versie voor Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang. Bestel hier je gratis exemplaar: let’s play! Meer tips? Die vind je in de etalage over werkdruk & werkplezier in Jeugdzorg.
Binnenkort meer informatie over derde WW-jaar
Werkgevers in Sociaal Werk en Jeugdzorg krijgen tussen 16 februari en 1 maart vanuit Stichting PAWW bericht over de aanmelding. Lees hier de actuele informatie.
Save the date: 14 maart - Dag van de Sociaal Werker
Een dag vol inspiratie en informatie, speciaal voor en door sociaal werkers. Kom ook en meld je snel aan. En vergeet niet om alvast je stem uit te brengen voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het jaar 2018. Bekijk de filmpjes en stem!
Volg ons
Blijf op de hoogte via:
Facebook   Twitter   Linkedin
FCB wordt bestuurd door: