De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 7 februari 2018

Gehandicaptenzorg: Stichting Milo gaat interactief voorlezen bij Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Milo gaat interactief voorlezen bij Beatrix Kinderziekenhuis
Stichting Milo leest in een proef van een half jaar jonge kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen op een interactieve manier voor. Het gaat om kinderen die niet of nauwelijks spreken, vaak met meervoudige beperkingen door een ontwikkelachterstand, syndroom of aandoening.
Lees verder

Driehoekskunde: cliënt met relatie zet moeder buitenspel*
Als moeders weinig tegenspel krijgen, wordt de driehoek met hun kind en begeleiders een mijnenveld. Bij Ruurd, een 30-jarige man met een licht verstandelijke beperking, verzette zijn nieuwe vriendin de bakens. Zij was het beschermende gedrag van zijn moeder zat en dwong Ruurd te kiezen, waardoor moeder het veld moest ruimen. Column Chiel Egberts over toelaten in de driehoek. | Illustratie Josje...
Lees verder

Vertoning film over brand bij zorginstelling voor lvb'ers
In 2016 werd twee keer kort na elkaar brand gesticht bij jongerenbehandelcentrum De Schar in het Noord-Hollandse Schagen. Daarover is de documentaire Brand gemaakt. Deze wordt 20 februari vertoond in Het Cultureel Centrum in Baarn. Daarna is er onder leiding van De Zorg Brandveilig een nabespreking en kunnen deelnemers met elkaar in gesprek over brandveiligheid. De bijeenkomst is gratis...
Lees verder

Onderzoek naar voorzieningen voor mensen met lvb*
Waarom maakt de ene persoon met een licht verstandelijke beperking gebruik van zware voorzieningen en de ander niet? Wopke Hoekstra, minister van Financiën, heeft opdracht gegeven voor onderzoek hiernaar.
Lees verder

Nieuwe website legt geldzaken eenvoudig uit
Met de lancering van Snapjegeld.nl wil Stichting Leer Zelf Online alles rondom geldzaken begrijpelijk maken voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. Zaterdag 3 februari werd met het Grote Geld Feest gevierd dat de website live ging.
Lees verder