De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 8 februari 2018

Gehandicaptenzorg: SIG uitgeroepen tot Beste Werkgever in gehandicaptenzorg*

SIG uitgeroepen tot Beste Werkgever in gehandicaptenzorg*
Stichting SIG is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2017-2018 in de gehandicaptenzorg. Deze kleinschalige organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en/of stoornis uit het autistisch spectrum in Midden- en Zuid-Kennemerland kreeg van alle zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg de hoogste score van de werknemers. Uitleg van deze verkiezing op basis van keurmerken en een overzicht van...
Lees verder

De talenten van mensen met autisme
Sinds ongeveer een jaar heeft BNN-presentator Filemon Wesselink de diagnose 'autisme spectrum stoornis'. Om zichzelf beter te begrijpen, maar vooral om anderen met dezelfde diagnose te ontmoeten, duikt Filemon in nieuwe afleveringen van zijn tv-programma opnieuw het spectrum in. Waarbij hij vooral kijkt naar hun talenten. Columnist Margreet Pereboom geeft als voorproef haar eigen ervaringen met...
Lees verder

Slapen, vrijheidsbeperking en epilepsie*
Jonge man slaapt door zijn ernstige beperkingen en epilepsie gefixeerd. Professionals vertellen hoe zij dit hebben kunnen afbouwen, ondanks alle onmogelijkheden die iedereen daarbij ervaarde.
Lees verder

Melatonine kan slaapproblemen in stand houden
Na 15 jaar heeft arts verstandelijk gehandicapten Wiebe Braam afscheid genomen van de Slaappoli voor mensen met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie 's Heeren Loo in Wekerom. In een blog vertelt hij de belangrijkste lessen die hij in deze jaren heeft geleerd: vooral over het gebruik van melatonine en dat dit soms slaapproblemen in stand houdt.
Lees verder

Slaap meten bij mensen met een verstandelijke beperking*
Mieke slaapt slecht en is daardoor erg moe overdag. Nadat medische oorzaken zijn uitgesloten, wil arts verstandelijk gehandicapten Monique van der Wolf meer te weten komen over hoe Mieke haar nachten verlopen. Maar hoe kom je daar nu achter?
Lees verder