De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 5 februari 2018

Gehandicaptenzorg: Hindernissen overwinnen bij speciale obstacle runs voor mensen met beperking*

Hindernissen overwinnen bij speciale obstacle runs voor mensen met beperking*
Het aantal 'obstacle runs', hardloopwedstrijden met obstakels en door water en modder, is de laatste jaren explosief gegroeid. Zorgboerderij Griftenstein begon als een van de eersten een Special Obstacle Run voor mensen met een 'hindernis' in het midden van het land. Met thema's als samenwerken en modderkoning hebben al heel wat deelnemers hierbij de afgelopen jaren hun grenzen verlegd. Een...
Lees verder

Communicatie- Ebb helpt cliënten praten met beelden
Er is een nieuwe app op de markt die een gesprek kan ondersteunen met beeldmateriaal: Ebb. Dit is bijvoorbeeld makkelijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt gewerkt via thema's waaraan je beelden uit de beeldbank kunt toevoegen.
Lees verder

Stijging grensoverschrijdend gedrag in zorginstellingen Vlaanderen
In Vlaanderen is het aantal gevallen van grensoverschrijdend gedrag bij instellingen voor mensen met een beperking de laatste jaren fors toegenomen. De stijging is vooral toe te schrijven aan de meldplicht die in 2012 werd ingevoerd.
Lees verder

Artsvg over toename epilepsie-aanvallen tijdens feestdagen*
De feestdagen zitten er alweer even op, hoewel in de helft van het land ook het carnaval weer losbarst. Voor Erik is de feestperiode altijd een fijne en minder fijne tijd. Erik is een man met een matige verstandelijke beperking die zich graag stort in het feestgedruis. Hoe erg hij er ook van geniet, helaas veroorzaakte het bij hem voorheen ook medische problemen zoals epilepsie. Arts...
Lees verder

Zelfvertrouwen cliënten SDW groeit dankzij improvisatieworkshops
Bij de Brabantse zorgaanbieder SDW leren twintig cliënten sinds kort op een speelse manier nieuwe vaardigheden, zoals vertrouwen hebben in jezelf, of het leren accepteren van ieders mening. Ze volgen met veel plezier theaterworkshops die uiteindelijk uitmonden in een voorstelling.
Lees verder