De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 14 februari 2018

Fred van der Heijden nieuwe bestuurder STMG

 
Fred van der Heijden nieuwe bestuurder STMG
Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland heeft een nieuwe directeur-bestuurder. Fred van der Heijden volgt interimmer Gerard Marinus op die een jaar aan STMG was verbonden.
Lees verder

Albert Schweitzer Ziekenhuis wil opleiding tropenarts behouden
De opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) mag niet verloren gaan. Dat zegt de raad van bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, in reactie op een recent besluit van minister Bruins voor Medische Zorg.
Lees verder

Veel vacatures voor mbo'ers in de zorg
Het aantal vacatures voor mbo'ers is in een jaar tijd met twintig procent gestegen. De zorg is wat dit betreft een van de belangrijkste sectoren. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.
Lees verder

Eerste Kamer stemt voor donorwet Pia Dijkstra
De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel van D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra voor een actief donorregistratiesysteem aangenomen. Er stemden 38 senatoren voor en 36 tegen.
Lees verder

Ouderen krijgen vaker lichtere indicatie verpleeghuis
Ouderen komen met een steeds complexere zorgvraag in het verpleeghuis. Toch geeft het CIZ steeds minder zware indicaties af.
Lees verder

Fred Teeven wordt toezichthouder jeugdzorg
De voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wordt voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd. Dat is het samenwerkingsverband tussen William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers. Op 15 februari 2018 vindt de benoeming plaats.
Lees verder

Invoering donorwet kost ruim 50 miljoen
De implementatie van de donorwet zal tussen de 50 en 65 miljoen euro bedragen. Dit bedrag staat los van de structurele kosten voor de wet die jaarlijks tussen de 7 en 8 miljoen euro zullen liggen. Dat schrijft minister Bruno Bruins van het ministerie van VWS in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Ierland wil aanhaken bij geneesmiddelencoalitie
Ierland wil zich aansluiten mij de geneesmiddelencoalitie BeNeLuxA. Bruins is blij met het nieuws.
Lees verder