De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 6 februari 2018

Best Practice Award voor ggz-cliëntparticipatie

 
Best Practice Award voor ggz-cliëntparticipatie
De samenwerking tussen ggz-instelling Dimence en schoonmaakbedrijf Asito, die cliëntparticipatie van mensen met psychische klachten beoogt, is beloond met de Best Practice Award 2018.
Lees verder

'Kwaliteit en veiligheid thuis garanderen vraagt anders denken'
Femke-Fleur Lamkamp is sinds 1 januari lid van de raad van bestuur van de zorg- en dienstverleningsorganisatie Thebe. Wat zij hoorde in een radioreportage over Thebe, ziet ze nu voor haar ogen gebeuren.
Lees verder

Toekomstbestendige Gezondheidsraad moet sneller adviezen uitbrengen
Om beter in te spelen op de grote maatschappelijke kennisbehoefte moet de Gezondheidsraad de doorlooptijd van zijn adviezen stevig inkorten, blijkt uit een evaluatie.
Lees verder

Huisarts mag meer declareren voor e-consult dan gedacht
Onwetendheid onder huisartsen zorgt ervoor dat zij vaak (veel) te weinig declareren voor een e-consult, zo meldt Nictiz.
Lees verder

Sterftecijfer verpleeghuis stijgt met een kwart
Verpleeghuizen zien het aantal bewoners dat jaarlijks overlijdt fors toenemen en de verblijfsduur afnemen. Ze herkennen zich niet in de cijfers van Zorginstituut.
Lees verder

Project Reinier Haga-groep: thuis meten, direct in het epd
Een optimale uitwisseling tussen het ziekenhuis-epd en thuismeetregistraties van de patiënt. Dat kan via Zorgplatform, nieuw platform voor data-uitwisseling in de zorg. De ziekenhuizen van de Reinier Haga-groep gaan er vandaag mee beginnen.
Lees verder

Debat wetsvoorstel Pia Dijkstra: aantal donorweigeraars groeit
Vandaag debatteert de Eerste Kamer opnieuw over wetsvoorstel van Pia Dijkstra (D66). Intussen stijgt het aantal Nederlanders dat zijn organen na overlijden niet beschikbaar wil stellen voor transplantatie.
Lees verder

Bekendmaking Beste Werkgevers in de zorg
Vijf zorgorganisaties mogen zich een heel jaar lang Beste Werkgever noemen. Dit hebben zij te danken aan een hoge medewerkerswaardering.
Lees verder