De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 15 februari 2018

'Als we eHealth écht verder willen brengen in Nederland, moeten we elkaar vertrouwen'

Zorg voor innoveren
'Als we eHealth écht verder willen brengen in Nederland, moeten we elkaar vertrouwen'
De samenwerking tussen de NZa, Zorginstituut Nederland en Zorg voor innoveren van VWS gaat ook in 2018 door. Karen van Ruiten, projectleider innovatie & zorgvernieuwing bij VWS, interviewt Johan Krijgsman van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in oprichting over de IGJ. Johan is coördinerend/specialistisch inspecteur eHealth en houdt zich bezig met het toezicht van de inspectie op eHealth.
Lees verder

Implementatie-expertise nu beschikbaar
Implementatie is de laatste 15 jaar een professioneel vakgebied geworden. Veel mensen zijn door kennis en ervaring inmiddels dan ook experts te noemen. En zo is er een virtuele infrastructuur implementatie-expertise ontstaan. En deze wil Zorg voor innoveren graag ontsluiten met het Implementatienetwerk.
Lees verder

Dank voor een zeer geslaagd Innovatiecafé!
Afgelopen donderdag vond in het Utrechtse Bartholomeus Gasthuis het eerste innovatiecafé van 2018 plaats. Thema van deze editie was 'Implementeren kun je leren'. Want wanneer moet je als zorgvernieuwer eigenlijk over implementatie gaan nadenken? En waar begin je precies? Een onderwerp waar veel interesse in is, merkten wij: de aanmeldingslijst zat al gauw vol. Een prachtige locatie, een bomvolle zaal, inspirerende implementatie-experts en de zon die door de ramen scheen: we kijken terug op een...
Lees verder