De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 12 januari 2018

Wanneer is een operatie voor cataract nodig?

Wanneer is een operatie voor cataract nodig?
Er bestaan geen geneesmiddelen die cataract kunnen genezen. Een bril, vergrootglas of extra verlichting kunnen het gezichtsvermogen tijdelijk verbeteren, maar cataract zal het zicht langzaam maar zeker verder aantasten.
Lees verder

Video: Gezonde voeding
In dit filmpje leer je alles over gezonde voeding aan de hand van 10 tips. Nadien kun je jezelf testen en word je gezondheidsquotiënt berekend.
Lees verder

Informatiemoment over medicinale cannabis en Medcan VZW
Medcan vzw is de nationale belangenvereniging voor medicinale cannabis. Het doel van deze vzw is: Het doel hiermee is namelijk om zoveel mogelijk mensen te informeren en sensibiliseren over medicinale cannabis.
Lees verder

Film: 'Sprakeloos' (Thema: Dementie)
Eind 2009 verscheen het boek Sprakeloos van de Vlaamse auteur Tom Lanoye. Over zijn moeder die na een beroerte haar spraak verliest. Over haar strijd. Haar aftakeling. En over een zoon, de schrijver, die geen letter meer op papier krijgt. Een familiegeschiedenis van 350 bladzijden lang.
Lees verder

Wat is niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) en hoe ontstaat het?
Niet-alcoholische leververvetting (non-alcoholic fatty liver disease of NAFLD) is vandaag de meest voorkomende chronische leverziekte in westerse landen, en het aantal patiënten blijft stijgen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de toenemend zwaarlijvigheid en de toename van type 2 diabetes.
Lees verder